skip to Main Content
Terug In Het Zadel

Terug in het zadel

Liesbeth Mekkering loopt weer en won de strijd van haar leven van topzakenvrouw naar slachtoffer medische misser acht jaar knokken tegen de medische wereld en de verzekeraar

Terug in het zadel

,,Een aangrijpend relaas van een slachtoffer van medisch falen in boekvorm”

Acht jaar lang duurde de heftige strijd van Liesbeth Mekkering. De voormalige succesvolle headhunter, societyfiguur en topamazone raakte door een medische misser in 2008 grotendeels verlamd nadat ze van haar paard was gevallen met een trombose been als gevolg. Door de bloedverdunners is haar bloed te dun geworden waardoor zij een bloeding in de nek kreeg.  De dienstdoende neuroloog dacht aan een bloeding maar handelde er niet naar. Door dit ernstig medisch falen kreeg Liesbeth een incomplete hoge  dwarslaesie met als vooruitzicht: levenslang in een rolstoel. In het begin zelfs nog aan de beademing.

Ze knokte zich echter terug. Na acht lange jaren van revalidatie kan Mekkering weer op eigen benen staan, maar ze ging ook het juridische gevecht aan om de medische misser aan de kaak te stellen. Als slachtoffer kwam de voormalige zakenvrouw in een juridisch doolhof terecht. Tijdens haar lijdensweg wilde ze genoegdoening om de schade die ze opliep vergoed te krijgen.

In haar boek ‘Terug in het zadel’ beschrijft Liesbeth Mekkering hoe ze heeft moeten knokken om er weer bovenop te komen, hoe de Nederlandse high society reageerde op haar handicap en hoe ze uiteindelijk de ziekenhuisdirectie en de verzekeringsmaatschappij op de knieën kreeg.

Mekkering won de strijd, maar het kostte haar bloed, zweet en vele tranen.

Haar persoonlijke zeer emotionele ervaringen over de medische misser die de dwarslaesie veroorzaakte, haar revalidatie en het juridische gevecht is een aanmoediging voor vele Nederlanders die ook het slachtoffer zijn van een medische missers. 

,,Al terugkijkende is het eigenlijk vreselijk dat het systeem zo werkt in Nederland. Als medisch slachtoffer moet jíj degene zijn die aan moet tonen dat de arts of het ziekenhuis fout is. Doordat begin 2010 de aansprakelijkheid niet erkend werd door de verzekeraar, wat men in negentig procent van de gevallen doet, is men tijd gaan winnen. Misschien overlijdt ze wel, zullen ze misschien gedacht hebben.’’ 

Mekkering heeft haar aangrijpende verhaal in dit boek samengevat. Ze is klaar voor de toekomst en rijdt weer paard. Ze ondersteunt de opgerichte Prof. dr. Bob Smalhoutstichting die zich sterkt maakt voor verbetering van de positie van slachtoffers van medische missers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top