skip to Main Content

Persbericht

DEN HAAG, 2 februari 2018

Einstein Books BV betreurt de verwarring rond het boek ‘De wereld van cybersecurity en cybercrime’, dat is geschreven door Willem Vermeend en Rian van Rijbroek.

Voorop staat dat alle auteurs van Einstein Books zich contractueel verplicht hebben zelf zorg te dragen en verantwoordelijk zijn voor de feitelijke juistheid en originaliteit van hun werk.

De recente gebeurtenissen zijn echter aanleiding te onderzoeken of en hoe onze procedures verbeterd kunnen worden om in de toekomst een ongewenste situatie als deze te voorkomen.

Willem Vermeend heeft ons verzocht de verkoop van al zijn publicaties tijdelijk op te schorten. Deze boeken zullen worden onderzocht op de juistheid en volledigheid van bronvermeldingen.

Zoals bekend is het boek van Vermeend en Van Rijbroek door ons direct uit de handel gehaald na het ontstaan van twijfel over de authenticiteit van een aantal passages.

Kopers van het boek kunnen zich via info@einsteinbooks.nl melden voor restitutie van het aankoopbedrag.

Einstein Books BV

Verklaring Willem Vermeend:

Gistermiddag kreeg ik een mailtje van Marijn Duintjer Tebbens verslaggever Nieuwsuur die mij meldde dat in het boek De wereld van Cybersecurity en Cybercrime waarvan ik co-auteur ben een aantal passages zijn gekopieerd zonder vermelding van de bronnen. Het gaat daarbij om passages van Wikipedia, twee krantenartikelen (NRC) en een stuk van een ICT-jurist. Tot mijn verbijstering heb ik geconstateerd dat Marijn gelijk had. Daarom heb ik in overleg met mijn mede auteur Rian van Rijbroek mijn uitgever gebeld en hem gevraagd het boek per direct uit de handel te halen en de kopers van het boek hun aankoopbedrag terug te betalen.

Op mijn verzoek is de uitgever bezig om na te gaan hoe het kan dat deze onacceptabele fout en onzorgvuldigheid heeft plaatsgevonden. Ik heb inmiddels meer dan 25 boeken geschreven en dit is mij nog nooit overkomen. Ik ken de procedures en ook de extra controle op de tekst met een speciaal softwareprogramma om te voorkomen dat stukken van anderen zonder een goede bronvermelding in boeken terecht komen. Maar dat neemt niet weg dat ik voor deze fout de volle verantwoordelijk draag. Ik kan me zelf wel voor mijn kop slaan voor deze stommiteit. Ik zou zelf ook verontwaardigd zijn als anderen mijn passages zouden overnemen zonder bronvermelding. Mijn excuses aan de auteurs die ten onrechte niet als bron zijn vermeld zijn dan ook welgemeend.

Willem Vermeend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top