skip to Main Content

De waarschuwing van Minister  Ollongren voor Russische cyber-aanvallen op Nederland klopt!

Dat zegt een van de beste hackers van de wereld, Rian van Rijbroek. In de internationale wereld van cybersecurity en cybercrime wordt Van Rijbroek wonder woman genoemd omdat ze alles, zelfs de beste internetbeveiligingssystemen, weet te hacken. In haar deze week te verschijnen boek De wereld van cybersecurity en cybercrime toont ze aan dat Russische hackers met super-cyberwapens aanvallen uitvoeren op de Nederlandse overheid, op banken, de media, hightech-bedrijven en de Rotterdamse haven en dat ze nepnieuws verspreiden. In dit boek, dat ze schreef samen met oud-minister Willem Vermeend, tegenwoordig internetondernemer, laat ze ook zien dat alle bestaande internetbeveiligingssystemen niet bestand zijn tegen de nieuwste cyberwapens. Met deze geavanceerde hacking tools hebben hackers vrij spel. Volgens Van Rijbroek en Vermeend kunnen deze wapens alleen worden tegengehouden door beveiligingssystemen uit te rusten met zogenoemde Smart Blockchain-technologie. Ze stellen daarom voor Nederland te beschermen met een blockchainbeveiligingswal.

Rian van Rijbroek (48) is vanaf haar 20ste als professioneel hacker internationaal actief in de wereld van cybersecurity en cybercrime. Om daarbij risico’s te vermijden, maakte ze gebruik van haar schuilberoep als fotomodel. Ze is op dit moment wereldwijd actief met het beveiligen van overheden en bedrijven. Daarnaast is ze werkzaam op de innovatieve Brightlands Smart Services Campus in Limburg, waar ze zich samen met het team van Willem Vermeend bezighoudt met start-ups op het terrein van nieuwe technologie (kunstmatige intelligentie, blockchain, robots, cybersecurity enz.).

Persbericht cyber boek

Wonder woman op het terrein van cybercrime (internetcriminaliteit) en cybersecurity slaat alarm:

De Nederlandse overheid, maar ook bedrijven, worden platgelegd door buitenlandse criminele hackersgroepen. Deze groepen werken met super-cyberwapens waarmee bestaande beveiligingssystemen worden opgeblazen. Zo krijgen ze toegang tot bedrijfsgeheimen, kunnen ze financiële instellingen beroven, mensen en bedrijven afpersen en nepnieuws verspreiden.

Willem Vermeend

In deze publicatie, die ze samen heeft geschreven met oud-minister Willem Vermeend, tegenwoordig een bekend internetondernemer, wordt ook aangegeven hoe internationale hackersgroepen, onder meer uit Rusland, de Nederlandse overheid en vitale voorzieningen (energiecentrales) proberen plat te leggen. Daarnaast zijn de cyberaanvallen ook gericht op de financiële en hightech-sector en de Nederlandse media.

Journalisten gehackt en nepnieuws

Van Rijbroek en Vermeend geven aan hoe journalisten worden gehackt, nepnieuws wordt verspreid, mobieltjes, WhatsApp en bitcoin-wallets door hackers worden overgenomen en mensen en bedrijven worden afgeperst.
Volgens Van Rijbroek en Vermeend kunnen hackers alleen met de nieuwste slimme technologie buiten de deur worden gehouden.

In hun boek lanceren ze een innovatieve beveiligingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van blockchaintechnologie. Ze menen dat met een blockchain-beveiligingswal, aangeduid als Smart Blockchain, Nederland wereldwijd koploper kan worden op het terrein van digitale veiligheid. Deze positie levert niet alleen veiligheid op, maar ook economische voordelen. Overheden en bedrijven zijn minder geld kwijt aan de schade die ze nu lijden door cybercrime en Nederland kan zo bovendien een broedplaats worden voor gespecialiseerde bedrijven en start-ups en scale-ups op dit vlak.

Internationale uitgave

De internationale Engelstalige versie van het boek van Willem Vermeend en Rian van Rijbroek verschijnt medio januari 2018 met een lancering in de VS en het VK. Van beide boeken wordt ook een zogenoemd digitaal smartbook uitgebracht dat door een team van deskundigen up-to-date wordt gehouden, zodat lezers alle actuele ontwikkelingen op het terrein van cybersecurity en cybercrime kunnen volgen. In deze uitgave wordt onthuld wie de zeven grootste cyber-supermachten ter wereld zijn, hoe ze elkaar aanvallen, elkaar infiltreren, wat hun werkwijze is etc. Onthullingen over de kopgroep van landen in de stille oorlogsvoering met super-cyberwapens en internationale hackersgroepen.

Klik hier om het persbericht als Word bestand te downloaden. 

Noot voor de redactie:
ISBN 9789492867025
Winkelprijs: 20 euro
Auteurs: Rian van Rijbroek & Willem Vermeend
Officiële publicatie datum:18 december

Voor meer informatie stuur een mail naar:
Theo@einsteinbooks.nl

Telefoon: 070 – 416 16 59
mobiel: 06 – 11 510 007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top