skip to Main Content
Lezing Liesbeth Mekkering Bij Bruna 2 Oktober

Lezing Liesbeth Mekkering bij Bruna 2 oktober

LEZING op woensdag 2 november 2016 in Nijkerk

Liesbeth Mekkering  won de strijd van haar leven

van topzakenvrouw naar slachtoffer medische misser

acht jaar knokken tegen de medische wereld en de verzekeraar

“Terug in het zadel”

Op 10 oktober jl. ontving Liesbeth Mekkering-van Velzen uit handen van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, haar boek “Terug in het zadel”. 

Volgens Van Vollenhoven stellen organisaties als ziekenhuizen zich slap op, uit angst voor kritiek. „Ze durven de kritiek niet goed te bespreken, omdat ze bang zijn dat het terechtkomt bij justitie in het beantwoorden van de schuldvraag. En dat is niet alleen zo in de medische wereld, waarover dit aangrijpende boek gaat”, zegt de medeoprichter en voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp, dat jaarlijks zo’n honderdduizend mensen de weg wijst na vaak traumatische ervaringen waar zij niet om hebben gevraagd. “Er wordt onvoldoende vastgelegd wat er precies is gebeurd en waarom, vindt Van Vollenhoven. “Met dit boek wil ik het onderwerp op de agenda zetten!”

Acht jaar lang duurde de heftige strijd van Liesbeth Mekkering. De voormalige succesvolle headhunter, societyfiguur en topamazone raakte door een medische misser in 2008 grotendeels verlamd. Ze was van haar paard was gevallen met een trombosebeen als gevolg. Door de bloedverdunners is haar bloed te dun geworden waardoor zij een bloeding in de nek kreeg.  De dienstdoende neuroloog dacht aan een bloeding maar handelde er niet naar. Door dit ernstig medisch falen kreeg Liesbeth een incomplete hoge dwarslaesie met als vooruitzicht: levenslang in een rolstoel. In het begin zelfs nog aan de beademing. Ze knokte zich echter terug. “Never, never give up” is haar lijfspreuk die ze dan ook graag met het publiek wil delen.

In haar boek ‘Terug in het zadel’ beschrijft Liesbeth Mekkering hoe ze heeft moeten knokken om er weer bovenop te komen, hoe de Nederlandse high society reageerde op haar handicap en hoe ze uiteindelijk de ziekenhuisdirectie en de verzekeringsmaatschappij op de knieën kreeg. Mekkering won de strijd, maar het kostte haar bloed, zweet en vele tranen. Liesebeth wil zich sterk maken voor de duizenden slachtoffers en daarom gaat een deel van de opbrengst naar het Fonds Slachtofferhulp. Kom daarom naar deze zeer inspirerende lezing die uw kijk op het leven voorgoed zal veranderen!

U kunt het boek “Terug in het zadel” na de lezing persoonlijk door Liesbeth Mekkering-van Velzen laten signeren.

Locatie Lezing

Bibliotheek Nijkerk
Frieswijkstraat 99
3861 BK NIJKERK

www.bibliotheeknijkerk.nl

Tijd: 19.30 uur – 21.00 uur
zaal open vanaf 19.00 uur

Toegang: gratis

U kunt zich voor deze inspirerende lezing aanmelden bij de bibliotheek of Bruna Andeweg en Pater Nijkerk die deze lezing ism Einstein Books BV organiseert:
Singel 34 in Nijkerk
tel. 033-245 96 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top